20. Kondor 2019

Ker nam v lanskem letu ni uspelo izvesti letenja za pokal Kondor smo letos zopet mi prevzeli organizacijo, tokrat jubilejnega 20. Srečanja, za pokal Kondor.

21.9. je bil izbran datum. Zbralo se nas je 27 članov društev Adrenalin, DPL Posočje, Viharnik in Luftmandlc. Po uvodni kavici v Kobaridu smo se odpravili na Kobalo kjer nas pričaka kar močan vzhodnik, zaradi katerega tudi nismo šli na Stol, in polno vzlettišče v glavnem nemških pilotov junior chalanga. Po prvo bolj optimistični ideji smo se zaradi že malce pozne ure zedinili in določili disciplino: Kobala, križišče Sužid, in preko vzletišča na Ozbenu v cilj v Kobarid. Lepo smo poštartali in nabrali višino nad Kobalo in Kobiljo glavo kjer je marsikoga tudi malo pošlatal na momente kar turbulenten vzhodnik. Tik pred odprtjem štarta v zraku ob 15.30 se je formirala prva skupina petih pilotov kateri je tempo narekoval Jure. Za njim smo leteli še Grega, Lipac, Klemenčič in Klavdij. Preko Mrzlega, Špika in na Ozben in nato priklop na Stol je šlo kar gladko. Vsak je bil na moment v pozicija da lahko zmaga. Jure je vseskozi vlekel skupino naprej in tako je bil tudi prvi na Ozbenu kjer se je tudi padla odločitev o zmagovalcu. Žal mu je zmanjkalo nekaj metrov, da bi obrnil zadnjo obratno in sta ga Grega in Lipac nadletela in prehitela. Klemenčič je bil verjetno v najboljši poziciji do takrat pa se mu tudi ni izšlo kot se ni meni…tako je zmaga zopet odšla v Tolmin v DPL Posočje Gregu Rutarju. Lahko se tolažimo, da če bi upoštevali leading točke bi zmaga ostali v Adrenalinu in Juretu saj nas je prvih 5 priletelo v cilj zelo skupaj.

Nato je sledil sklepni del srečanja z druženjem v Kampu Rut. Kjer smo se lepo poveselili si povedli kako novo zgodbo in podelili priznanja najboljšim. Seveda zmagovalec ni ostal suh. Kakor je v navadi dobi prehodni pokal Kondor in osvežitev z vodo…

Rezultati:

7 pilotov je priletelo v cilj.

1. Grega Rutar Posočje

2. Aleš Lipovšek Posočje

3. Jure Fratina Adrenalin

4. Klavdij Rakušček Adrenalin

5. Matjaž Klemenčič Posočje

6. Matija Kurinčič Adrenalin

7. Miha Mlakar Luftmandlc