Društvo Adrenalin paragliding team Gornje Posočje je bilo ustanovljeno na UOZ-ju, 21. decembra 2003 v Kobaridu. Dušan Vulikić je podal idejo o ustanovitvi društva in njegove cilje. Tako smo Klavdij Rakušček, Edvin Berginc, Sebastjan Kostadinovič, Paolo Macorig, Andraž Pignatari, Igor Kurinčič, Dušan Vulikić, Marjan Medvež, Dejan Luzar in Aleš Mišič soglasno sprejeli sklep o ustanovitvi Društva jadralnih padalcev. Najprej je bilo potrebno izbrati ime društva, sprejeti statut, izvoliti člane upravnega in nadzornega odbora, člane razsodišča, predsednika, tajnika in blagajnika.

Ime ADRENALIN paragliding team smo kot ekipa (Klavdij Rakušček, Andraž Pignatari, Andrej Pogačar, Sergej Čujec) uporabljali že na državnem prvenstvu v preletih na Krvavcu, tako da smo to isto ime izbrali tudi za naziv društva, dodali smo le še Gornje Posočje, da se bo takoj vedelo, da prihajamo iz prelepe Soške doline, kjer so pogoji za letenje, po mnenju mnogih pilotov, najboljši.

Prvi predsednik Društva je postal Klavdij, ob strani sta mu stala tajnik Seba in blagajnik Edvin, sedež društva pa smo postavili v Drežnico. S tem se je uradni del zaključil in nazdravili smo novorojenemu društvu. Kmalu za tem je bilo potrebno zavihati rokave in začeti z urejanjem papirologije in izpolnjevanjem zastavljenih ciljev. Teh ni bilo malo, in upamo, da nam jih tudi v prihodnosti nikoli ne bo zmanjkalo ter da bomo vsi člani delali v dobrobit jadralnemu padalstvu v naši prelepi dolini. Trenutno klub šteje kar lepo število članov, ki se trudijo za čim boljše delovanje kluba in aktivno sodelujejo v aktivnostih povezanih z le-tem. Posebej velja poudariti člane upravnega odbora, ki ga sestavljajo: predsednik kluba Jakob Koren, blagajnik Kristjan Kuščer, zapisnikar Martin Kurinčič in člana upravnega odbora Klavdij Rakušček in Simon Konavec.

Društvo danes veliko pozornosti posveča tečajem jadralnega padalstva, šolanju novih članov, udeleževanju na tekmovanjih in organizaciji le-teh (nekatera so postala že tradicionalna) ter skrbi za vzletišča in čisto naravo.

Začetni tečaj jadralnega padalstva se ponavadi izvaja ob koncu letalne sezone, na njem pa se tečajniki seznanijo z osnovami teorije in tehnike letenja. Tečaj poteka na šolskem terenu nad Drežniškimi Ravnami. Po uspešno končanem začetnem tečaju in po pridobitvi zadostnih izkušenj v zraku, so tečajniki pripravljeni na nadaljevalni tečaj in opravljanje izpita za pilota jadralnega padala.

Društvo ima z organizacijo nekaterih odmevnih tekmovanj že kar lepo tradicijo. Sprva so bila to tekmovanja v točnosti pristajanja, sedaj pa so to predvsem tekmovanja v preletih. Ugodna lega Soške doline, razgibano alpsko gorovje in še vedno močan vpliv morja ustvarjajo enkratne pogoje za letenje. Na naših vzletiščih so se v preteklosti že odvijala večja tekmovanja svetovnega ranga in obilo manjših nacionalnih tekmovanj.

V večini izmed nas se skriva želja po letenju. V kolikor sami nimate poguma, vas pod nebo s tandemom popeljejo naši izkušeni piloti in inštruktorji. Potrebujete le primerno obutev in obilo dobre volje, za vso ostalo opremo poskrbi vaš pilot. To je najhitrejša pot, da ugotovitve ali je jadralno padalstvo pravi šport za vas.