PGAEC Kobarid open

PGAEC Kobarid open in državno prvenstvo v natančnosti pristajnja z jadralnimi padali 2022.Društvo Adrenalin paragliding team je po svetovnem pokalu v 2017 in evropskem prvenstvu v 2018 tokrat organiziralo tekmovanje za evropski pokal, ki je štel tudi za državno prvenstvo. Planirani so bili 4 letalni dnevi od tega dva trening in dva tekmovalna med 29.9 in 2.10.2022. Žal je bila vremenska napoved tako slaba, da se je sprva odločalo sploh ali tekmovanje bo ali ne nato pa se je odločilo da tekma bo pa četudi se izpelje samo eno serijo od planiranih 8. Tako se je iz dneva v dan odpovedalo prva dva trening dneva in nato še sobotni tekmovalni dan. Na srečo je očitno jestival na kobariškem placu pregnal oblake in se je v soboto popoldne le opravilo nekaj trening poletov. Napoved za nedeljo je obetala celodnevno letenje in tako se je tudi zastavil dan. Praktično od zgodnjega jutra do večera se je iz vzletišča na Ozbenu letelo. Tekmovalci so na minuto in pol štartevali in pristajali na pristajalnem mestu v Kobaridu. Logistika in sama organizacija je tekla kot dobro namazan stroj, brez problemov in napak. Tako je uspelo samo v nedeljo izvesti 6 serij in tekmovanje je bilo pod streho. Žal je bila udeležba zaradi zelo slabe vremenske napovedi slabša kot se je pričakovalo, vseeno pa se je tekmovanja udeležilo 45 tekmovalcev iz 13 držav. Skupni zmagovalec je postal čeh Vlastimil Kricnar pred Matjažem Feraričem Slovenija in Mohmedom Asiryjem iz savdske arabija. Nov držani prvak je postal Matjaž Ferarič, podprvak pa član domačega društva Adrenalin Jaka Gorenc. Nova državna prvakinja je postala Špela Krnc, ekipno pa so slavili člani KPL Kanja Dolenske Toplice.
rezultati. https://civlcomps.org/event/pgaec-kobarid-open-slovenian-paragliding-championship-in-acc/results

Pohvala ponovno vsem sodelujočim pri organizaciji in zahvala sponzorjem, ki so tekovanje podprli, Občina Kobarid, letalska zveza Slovenije, zavod za turizem Dolina Soče, Mlekarna Planika, Naviter, Jelkin Hram, pivovarna Feo, Laško, Teja bar, Soča flow, sobe pri Lovrižu, Positive sport, kmetija Kranjc, Gruber d.o.o..